Cine nu a auzit de frumoasele insule Canare, acolo unde Columb își făcea ultimele aprovizionări pentru traversarea Atlanticului?
Acolo și-au petrecut ultima săptămână și cei 6 aventurieri care au acceptat provocarea de a naviga pe Atlantic alături de ghizii Ho Hac Adventure.
Planul inițial
Orice aventură are nevoie de un plan de pornire, al nostru fiind să vizităm insulele Tenerife, La Gomera și La Palma.
Pe mare cel ce dă tonul este vântul, așa ca a trebuit să ținem cont de părerea lui atât pentru siguranța echipajului dar și pentru ca toți participanții să aibe o experiență frumoasă.
Din acest motiv, am folosit cele doua zile de furtună pentru a vizita cât se poate de amănunțit cele două insule: La Gomera și Tenerife, având în același timp parte de 3 zile de sailing, pe un ocean prietenos, cu valuri lungi legănătoare, delfini și două balene care ne-au salutat din depărtare.
Itinerariul final
La fel ca la ori închiriere de velier, prim azi este destinată formalităților de preluare a bărcii si aprovizionarea acestea pentru drumul pe care urmează să-l facă.
În următoarea zi am avut o fereastră de vreme bună astfel încât am reușit să ieșim pentru o plimbare de aproximativ 5 ore de sailing în apropierea insulei, admirând cum se înalță până la nori vulcanul Teide.
Pentru că vântul a luat o mică pauză în cea de-a treia zi, am făcut o mică traversare de aproximativ 25 de mile, până în insula La Gomera. Vizitarea insulei ne-ar fi luat mai mult de o zi jumătate, cât am avut noi la dispoziție, dar de data asta ne-am folosit de vânt prielnic pentru a ridica pânzele și a ne întoarce în Tenerife.
Ultimele doua zile au fost dedicate acestei insule vulcanice care are atât de multe lucruri frumoase de oferit.
Insulele Canare
Sunt un grup de 7 insule din Oceanul Atlantic, care aparțin Spaniei. Cea mai apropiată de continentul African este Fuerteventura și se găsește la aproximativ 50 de mile de Maroc, iar cea mai îndepărtată este insula La Palma, la o distanță de 250 de mile de același continent.
La Gomera
Este o insulă vulcanică din Grupul de Insule Canare, care are aproximativ 30.000 de locuitori, iar orașul-capitală este San Sebastian de la Gomera. În marina acestui oraș am acostat noi și de aici ne-am început vizita frumoasei insule.
Pentru mai multă mobilitate, am închiriat un microbuz, majoritatea firmelor care oferă astfel de servicii fiind în apropierea marinei. Insula trece de la un peisaj semideșertic în partea din S-SE, la un peisaj ecuatorial în centrul și nordul ei.

În centrul insulei se găsește un parc natural care oferă mai multe trasee de trekking prin pădurile pline de vegetație. Noi am ales să urcăm pe cel mai înalt punct a acesteia: Vf. Garajonay – de 1487 m. Traseul este accesibil tuturor, fără dificultăți tehnice, cu multe puncte de belvedere care oferă o priveliște uluitoare a măreției oceanului. Apusul l-am savurat din Valle Gran Rey alături de cea mai bună înghețată din insulă și, bineînțeles, un pahar de Sangria.

Tenerife
Este cea mai mare insulă din Canare, aparținând Spaniei cu altitudinea maximă de 3718 metri. cu capitala în orașul Santa Cruz de Tenerife. Noi am ajuns pe Insula Primăverii Veșnice, aterizând pe aeroportul din sud, de unde am luat taxiul până în La Galletas, unde ne aștepta barca ce avea să ne fie casă pentru următoarea săptămână.
Insula am vizitat-o pe îndelete abia în penultima zi, când am făcut un mic tur de insula, vizitând vulcanul arid Teide, cu cea mai mare înălțime din Spania, pădurea tropicală de la poalele acestuia, plantațiile de banane, dar și orașe ca Puerto la Cruz și Santa Cruz de Tenerife, travesând la întoarcere întreaga coasta de est a insulei.