Skip to content
Home » Blog » Ciucaș de ziua copilului

Ciucaș de ziua copilului

    Soare, vreme bună, între două reprize de perioade ploioase, la sfârșit de primăvară și început de vară, așa că profităm și plecăm să admirăm frumosul Rododendron pe care sperăm să-l găsim înflorit pe versanții Ciucașului.

    Traseul nostru a fost Pasul Bratocea – Șaua Tigăilor – Vârful Ciucaș și retur.  Este un traseu cotat ca fiind de dificultate medie și având o durată de 4 ore la dus, cu o diferență de nivel de aproximativ 750m și o lungime de 16 km dus-întors.

    Din punctul nostru de vedere este un traseu frumos și recomandat celor fără experiență și care doresc să facă primii pași pe munte.

    Dacă nu ai cu cine să mergi, sau îți dorești să te alături unui grup, te așteptăm în turele organizate de noi, sau îți poți face propriul tău grup în turele private.

    Începem plecând din DN1A, la granița dintre județele Prahova și Brașov, în Pasul Bratocea, unde am lăsat mașina. Locul de intrare în traseu este destul de ușor de găsit, fiind prima parcare mai mare aflată pe drumul național, după ieșirea din Cheia, având pe partea stângă, în sensul de mers spre Brașov, marcajul graniței dintre cele două județe. Intrarea în traseu este bine semnalizată, marcajul fiind lângă DN.

    Traseul are două porțiuni cu urcuș mai susținut, prima fiind în apropierea intrării în traseu, iar cea de a doua înaintea vârfului Ciucaș. Nu este recomandat iarna și nici pe vreme rea. Deși este un traseu nu foarte dificil, recomandăm să țineți cont de echipamentul adecvat, de prognoza meteo. Crema de protecție solară este necesară mai ales în zilele de vară, traseul fiind în mare parte pe teren deschis.

    De această dată grupul nostru a fost format din oameni cu experiență montană și care au mai fost de câteva ori pe acest traseu, dar cu dorința de savura frumusețea muntelui, cu atât mai mult cu cât este perioada Rododendronului. Am considerat-o ca fiind o drumeție ușoară, ajungând pe vârf după două ore jumătate, traseul fiind parcurs integral în 6 ore fiind incluse și pauzele de poze, povești și admirat Ciucașul.